Recept van onze 'openingssoep’



Tijdens de opening hadden onze vrijwilligers een lekkere currysoep gemaakt. Die viel zeer in de smaak en het recept op de kraam werd veelvuldig gefotografeerd.
We beloofden dat het ook op de site zouden zetten, dus hierbij:

 

Indiase currysoep met linzen

Ingrediënten voor 4 personen

275 gr rode linzen (gedroogd)
1 ui
2 teentjes knoflook
1,5 el Indiase milde curry (Fairtrade Original)
400 ml kokosmelk (Fairtrade Original)
1 ltr bouillon 
Sap van een halve limoen
Peper en zout
Olijfolie
Chilipeper en koriander - indien gewenst

Materiaal

Staafmixer

Zo maak je het

  • Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
  • Voeg de Fairtrade currypasta toe en bak deze kort mee. Door verhitting komen de smaken extra vrij.
  • Spoel de rode linzen af onder de kraan en voeg ze samen met de bouillon en de kokosmelk bij de ui.
  • Laat de currysoep ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes koken. Zodra de linzen zacht zijn, is de soep klaar.
  • Pureer de currysoep glad met een staafmixer.
  • Breng de soep op smaak met het sap van een halve limoen en wat peper en zout.
  • Garneer de soep eventueel met reepjes chilipeper en vers gehakte koriander.