(H)eerlijke producten en cadeau's
Respect voor mens en milieu
Fairtrade en fairmade

Wereldwinkel Bussum

Fairtrade, Fairmade en Duurzaam

Al meer dan 25 jaar verkopen wij in onze winkel op gezellige Julianaplein in Bussum originele cadeaus en (h)eerlijke producten uit andere culturen. Wij zijn de leukste fairtrade, fairmade en duurzame cadeauwinkel van de Gooise Meren. Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producten - zoals zilversmeden, koffieboerenen mandenmakers - er een eerlijke prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaand op bouwen. Met je aankoop help je daarbij.

Naast producten uit andere culturen verkopen wij ook duurzame, circulaire producten die veelal handgemaakt worden in Nederland en waarvan de herkomst van de materialen duurzaam wordt verkregen (bijvoorbeeld gerecycled pet) ofwel via eerlijke handel. 

Onze vrijwillige medewerkers helpen je graag aan een cadeau of product met een boodschap

Organisatie

Het doel van de Wereldwinkel is niet het maken van winst maar zorgen Een team van gemotiveerde en betrokken vrijwilligers houden zich onder leiding van een winkelcoördinator bezig met het draaiend houden van de winkel. Het bestuur van de Stichting is eindverantwoordelijk.

Een andere doelstelling van de Stichting  is ‘Het bewust maken van burgers van Gooise Meren over onderwerpen als eerlijke handel, ‘Derde Wereld’ problematiek en duurzame ontwikkeling.

De Wereldwinkel werkt voorts aan bewustwording van leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs in Bussum. Een klein projectteam is actief aan de slag met het ‘Scholenproject’. Zij leggen contacten met scholen om in samenwerking met hen voorlichting te geven en projecten uit te voeren.

De gemeente Gooise Meren steunt de Stichting door een jaarlijkse subsidie voor de volgende activiteiten:

-           het in stand houden van de Wereldwinkel;

-           voorlichtingsactiviteiten aan inwoners en scholieren van Bussum;

-           het desgevraagd van advies dienen van de gemeente.

 

De Stichting Wereldwinkel Bussum is door de belastingdienst erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit houdt in dat giften en donaties aan onze stichting volledig fiscaal aftrekbaar zijn.

zoom add-bag pencil arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up bag caret-down caret-left caret-right caret-up check close down left minus plus right search star-half star up icon-whatsapp icon-tiktok